Η κοπή της Πίτας μας για το 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του του Δ. Σ. του Ομίλου Πειραιώς για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας προσκαλούν τα Μέλη και τους Φίλους του Ομίλου
την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19.00΄ μ.μ.
στην αίθουσα «Π. Χαραλαμποπούλου» του Πειραϊκού Συνδέσμου, στην οδό Καραΐσκου 104, στον Πειραιά, στην καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση για το Νέον Έτος για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Ο.Δ.Ε.Γ. Πειραιώς, χωρίς καμιά επιβάρυνση.
Η εκδήλωση πλαισιώνεται με ομιλία του ποιητή κ. Αντ. Ζαρίφη, με θέμα:
«Ορέστης Λάσκος : Ποητικά πλάνα σε ασπρόμαυρο φόντο».

Με  τιμή

                                                 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Ο.Δ.Ε.Γ. Πειραιώς για το 2013

Στις 25 Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Δευτέρα πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση για την Κοπή της  Πρωτοχρονιάτικης Πίτας από τον Όμιλο Πειραιώς για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (Ο.Δ.Ε.Γ.),. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης μίλησε ο  γνωστός Ποιητής κ. Αντώνης Ζαρίφης, με θέμα «Ορέστης Λάσκος : Ποιητικά πλάνα σε ασπρόμαυρο φόντο».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλά εξέχοντα μέλη της Πειραϊκής κοινωνίας και πλήθος Μελων και Φίλων του Ομίλου. Μεταξύ αυτών διακρίναμε τον βουλευτή κ. Παναγιώτη Μελά, την Πρόεδρο του Πειραϊκού Συνδέμου κ. Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη, όπου και εφλοξενείτο η εκδήλωση, τον  κ. Μιχάλη Στρουμπούλη Πρόεδρο του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος, εκπροσώπους Συλλόγων, την κ. Λίλα Παπαηλιού του Συλλόγου Φίλων Μουσικής, την κ. Κοκκίνου της Εταρίας Γραμμάτων και Τεχνών Κερατσινίου, την κ. Δαμαλά Διευθύντρια του Ιδρύματος Δαμαλά, την κ. Αγγ. Μπουλιέρη τ. Πρόεδρο του Ζήνωνος, τον καθ. κ. Δημ. Λούκα, τον ποιητή κ. Λ. Μαρματσούρη, την φιλόλογο κ. Μ. Καραβά-Γαλάνη, τις κυρίες Δήμ. Αδαμοπούλου και Λ. Χρόνη, τον κ. Τάσο Μπούχλα, τον κ. Γ. Οικονομίδη τον κ. Σπ. Κουσουρή κ.ά.
Ο Πρόεδρος κ. Γ. Παυλίδης υποδεχόμενος τους προσκεκλημένους επισήμανε την απόφαση του Δ.Σ. του Ομίλου για μια διαφορετική εορταστική βραδιά από εκείνες παλαιότερων ετών, λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών που υπάρχουν. Στη συνέχεια ευχαρίστησε την κ. Μ. Σορώτου-Τσανάκη και το Δ. Σ. του Πειρ. Συνδέσμου για την διάθεση της αίθουσας και αναφέρθηκε στον γνωστό ομιλητή, κ Αντ. Ζαρίφη, με ένα σύντομο βιογραφικό και την διαδρομή του στο χώρο των γραμμάτων του Πειραιά.

Περισσότερα για το α΄ μέρος της Εκδήλωσης και την Ομιλία του κ. Αντώνη Ζαρίφη στις Κύριες Εκδηλώσεις / Εκδηλώσεις 2013

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ. Σ. του Ομίλου, ευχήθηκαν σε όλους το Νέον Έτος 2013, να είναι δημιουργικό, με  Υγεία, αντοχές και ευόδωση των προσπαθειών όλων. Απουσίαζε από την εκδήλωση, λόγω προβλημάτων υγείας, η Έφορος των κοινωνικών εκδηλώσεων του Ομίλου κ. Αμαλία Λεοντακιανάκου, για την οποία όλοι ευχήθηκαν γρήγορη ανάρρωση.
Με την κοπή της Πίτας ο Πρόεδρος απευθυνόμενος στα Μέλη και στους Φίλους αναφέρθηκε στις ανάγκες του Ομίλου αλλά και στην παρουσία του στο Διαδίκτυο, με νέο ιστολόγιο, δηλαδή το παρόν : odegpeiraios.wordpress.com και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : odegpeiraios90@gmail.com

Τυχερή της Χρονιάς για την Πίτα του Δ.Σ. και των επισήμων, ήταν η Αντιπρόεδρος του Ομίλου κ. Τούλα Μπούτου, ενώ για τους καλεσμένους, το νόμισμα έτυχε στον εκδότη της Φ.τ.Π. κ. Γ. Κανατσέλλη. Για κάθε έναν από τους δύο τυχερούς ο Όμιλος παρέδωσε μια σειρά παλαιών συλλεκτικών, πλέον, φύλλων της Εφημερίδας του Ομίλου «Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ».

Σχολιάστε